HTML

Erasmus Valenciában

Beszámoló arról, hogy az Erasmus programnak köszönhetően hogyan borzoljuk fél éven keresztül a spanyolok idegeit... vagy Ők a miénket :) 1 félévet töltünk Valenciában, hogy megismerjük a spanyol szokásokat, mentalitást és hogy kipróbáljuk magunkat távol otthontól.

Fényképek

Időjárás

Friss topikok

Linkblog

Zajlik az élet

2008.10.09. 00:33 :: *Anna*

A hétvégi aktivitásunk után kicsit lusták voltunk írni, vagyis inkább úgy mondanám, hogy nem nagyon volt olyan idő, amikor ezzel tudtunk volna foglalkozni :) Elég gyorsan eltelt a hétvége és a hét eleje, a hétvégén a lakásban szorgoskodtunk, Máté szekrényt szerelt sikeresen, ezen kívül mostunk, főztünk és hasonlók... kedves Anyukák, most tessék nagyon büszkének lenni :) Persze azért szombaton egy buli belefért, így nem kell minket sajnálni, h csak szenvedtünk :)

A héten kicsit felborult az itteni élet, mivel csütörtökön nemzeti ünnep van Valenciában, így itt is 4 napos hétvégét alkottak, pont mint otthon szokott lenni. Így a legtöbben elhagyják a várost - mi sem maradunk :) De... ma még lelkesen fotóztunk a Ciudad de Las Artes y las Cienciasnál (és borzoltuk sok turista kedélyállapotát pozitív irányban), ami Valencia egyik jelképe.

Íme a net szerinti leírás, hogy mi is ez:

"A tudomány és művészetek városában a múlt helyett a jövőben tehetnek látogatást a Valenciát meglátogatók. A híres spanyol építész, Santiago Calatrva által tervezett hatalmas, csodálatos, 5 futurisztikus épületből álló komplexum megtekintése kötelező. A művészetek és a tudomány városa mára Spanyolország 2. leglátogatottabb nevezetességévé vált, megelőzve a madridi Prado múzeumot! A komplexum 5 lenyűgöző épületből áll:

Az Operaház Európa egyik legnagyobb presztízsű ilyen jellegű építménye, különleges kinézete, és hihetetlen akusztikája miatt. A L'Oceanografic Európa legnagyobb akváriuma. A tengeri flóra és fauna többezer példáját lehet itt megtekinteni, köztük cápákat, és delfineket. Két víz alatti, 70 méter hosszú csatornájában lépve a cápák, és a különböző tengeri állatok szószerint az ember körül úszkálnak. A L'Hemisferic egy fantasztikus 3D IMAX-mozi. L'Oceanografic, és a L'Hemisferic fantasztikus program családoknak is, a gyermekek számára is felejthetetlen, életre szóló élményt fog jelenteni, ill. az idősebb gyermekek, és az érdeklődőbbeket a következő épületek is le fogják nyűgözni. A Museo de Ciences Principe Felipe, a Tudomány Múzeuma egy hatalmas, három emeletes interaktív tudományos múzeum, amely az elektromosság, a lézerek, az emberi test, a fizikai törvények, a sportok, hangok, és fények világába nyújt egyedülálló betekintést. Végül, a L'Umbracle, a komplexum egyetlen épülete, ahová ingyenes a belépés. A L'Umbracle 7000 négyzetméteren, különleges növényeket mutat be a világ minden tájáról. "

Hát itt jártunk ma, mivel eddig csak futólag mentünk el mellette, de gondoltuk most eltöltünk egy kis időt, csinálunk pár képet (na persze ez azért nagyobb mennyiség lett - bármilyen meglepő minket ismerve), és körbe sétálunk, hogy mégis mik ezek az épületek konkrétan. Így míg Máté szorgosan órán okosodott Anitával elmentünk, felfedeztünk, fotóztunk :) Majd csatlakozott Máté is, sétáltunk egyet, majd irány haza pakolni. Hogy miért? :) Mert holnap irány Madrid és környéke :))

Szóval Madrid. Mivel itt a négy nap szabadság ami a nyakunkba szakadt, így gondoltuk kocsit bérlünk és irány valamerre. Madridba mindannyian el akarunk jutni, így evidens volt az úticél. Így most a terv szerint holnap Madrid, péntek Coca kastély és Segovia, szombat újra Madrid, vasárnap Toledo és Guadalajara... egyszóval megnézzük a környéket is, ha már egyszer arra járunk :) Szóval a hétvégén eltűnünk a netről, de addig is raktunk fel pár képet a picasara, tessék azzal beérni amíg nem vagyunk --> katt ide

Amúgy Valenciában az a jó, hogy amíg ezeket a sorokat írom az ünnepről, a városban tűzijáték kezdődött a fesztivál miatt (az itteni aug 20), így mi felrohantunk a tetőre, és onnan csodáltuk :) Bár megfordult a fejünkben az is, hogy ez az egész nem az ünnep miatt volt, hanem ennyire örülnek, hogy végre pár napra fellélegezhet a város, hogy elhúzunk :)

 

 

 

Hát ennyi, jó hétvégét mindenkinek, mi még pakolunk kicsit aztán reggel a "Hódító Hódok" útra kelnek :) A hét elején jelentkezünk...


3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holavalencia.blog.hu/api/trackback/id/tr28704380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktorín 2008.10.10. 15:50:56

Sziasztok! Látom a Corte Inglés becserkészve és csizmát is sikerült választani! Hispanizálódtok, mi?:):):)
A képeket nézegetve rájöttem valamire: ami nektek metró, az volt nekem a villamos!:) Marchalenesből a partig használtam, és mivel mindvégig a felszínen közlekedtem vele, nem is gondoltam rá, hogy föld alatti szakasz is van...:)
Jó kirándulást a hétvégére! Várom a segoviai "aquaducto" fotóit mindenféle szögből!:):):)

*Anna* 2008.10.13. 17:12:48

Hispanizálódunk, de még mennyire :D
Egyébként azt vhol sejtettem, h Te a föld feletti metrot hiszed villamosnak, ezért készültek ezek a képek, ennek igazolására, mert kérted, h legyenek :)
Az aquaductról tényleg lett pár kép, de szokásunkhoz híven amúgy is közel 700 képet, így most a szelektáció zajlik, estére remélem végzek és akkor felrakom, meg megírjuk, hogy mennyire jó is volt ez a 4 nap :) Bár azt elmondani nem lehet... leírni meg még nehezebb :)

Class 2009.05.20. 15:29:25

Hóditó hodok....ez cuki! :D
süti beállítások módosítása