HTML

Erasmus Valenciában

Beszámoló arról, hogy az Erasmus programnak köszönhetően hogyan borzoljuk fél éven keresztül a spanyolok idegeit... vagy Ők a miénket :) 1 félévet töltünk Valenciában, hogy megismerjük a spanyol szokásokat, mentalitást és hogy kipróbáljuk magunkat távol otthontól.

Fényképek

Időjárás

Friss topikok

Linkblog

Ülünk a tutiban :)

2008.11.04. 00:21 :: *Anna*

Érzem magamban a potenciált, hogy írjak :) Máté is, így most ha minden jól megy két bejegyzéssel gazdagodik a blog :) Bár nem tudom, hogy ez jó lesz-e... :p Bár legalább nem vethetitek a szemünkre, h nem jelentkezünk :) De azt nem ígérem, hogy értelmes bejegyzés lesz :)

Igazából nem történik sok említésre méltó, élünk mint hal a vízben :) Anitával mi egyfolytában beadandót gyártunk és prezentálunk, Máté is tanul lelkesen... szóval itt vannak a dolgos hétköznapok. De jelezném, hogy ezek a hétköznapok a pálmafák között telnek, szal kibírható :)

Szombaton voltunk egy "piacon", ami a Plaza de Torrosban volt, ahol a bikaviadalok vannak. Ez a vásár évente egyszer kerül megrendezésre, és kb olyan, mint egy karácsonyi vásár otthon. Csak itt a legtöbb helyen sálak, ékszerek vagy ételek vannak. Szóval újra ettünk a galíciai specialitásból, amit már Madridban megkóstoltunk, csak most Filip tesztelte velünk, aki Máté barátja az egyetemről. Együtt járnak squasholni is, tiszta sportemberek :) Jaaa.. holnap Anitával mi is  megpróbálkozunk a squash rejtelmeivel :) Tessék nekünk szorítani, hogy túléljük sérülés nélkül :)

Jaaa... meglestünk, h milyen keresőkifejezésekre dobja ki a net a mi blogunkat a net, ha épp vki nem célirányosan ide jön, és nem tudja a címet. Vannak az alapok, mint valencia+blog stb, de pl vki a soda-bircabonára keresett, és minket talált :) Hát mondjuk megnéztem volna az arckifejezését :) Egyébként is skeptikus vagyok az ügyben, hogy egy minket személyesen nem ismerő ember hogy viszonyul a bloghoz :) Szóóóval kedves "idegenek", kérlek kommentáljatok, akár név nélkül is... :) Kíváncsiak vagyunk :)

Egyébként minden ok, élvezzük az itt létet :) Megszoktuk a káoszt, nem lógunk ki nagyon :) Hát ennyi... a napokban még jelentezünk :)


12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holavalencia.blog.hu/api/trackback/id/tr16748570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MATEO 2008.11.04. 00:27:49

Anna látom egy kis rosé és megered a nyelved :p

*Anna* 2008.11.04. 00:30:43

A Te kreativitásod is annak köszönhető, szal ne szólj egy szót sem :p

KeyZee 2008.11.05. 10:02:27

Sziasztok! Csak ügyesen okosan, minél több tapasztalatot, meglátást h aztán azt az utánatok érkezők is sikerrel használhassák! :D Idáig rendben van és ha már vannak visszatérő emberek, akkor annyira csak nem lehet rossz a blog. :D Én egyébként a szokásos valencia blog szavakkal találtam rátok és azóta is rendszeresen látogatlak Titeket! A roséról jut eszembe, kóstoltátok már az 1 literes citrom ízű 13% alkoholtartalmú üdítőitalt? (a pontos neve most nem jut eszembe de talán Limon) Még nem sikerült letesztelnem, de kíváncsi lennék, hogy mennyit kell belőle elfogyasztani a kellő hatás eléréséhez. :) Ha nem kóstoltátok volna még akkor bármelyik Carrefourban vagy mercadonában megtaláljátok általában a gyümölcsleveknél 0.90 körüli áron! :D finom és itatja magát...

*Anna* 2008.11.07. 19:14:19

Hola KeyZee!
Köszönjük a rendszeres látogatást, csak remélni merjük, hogy tényleg "nem annyira rossz" a blog :)
A Limont még nem próbáltuk, de tudom miről beszélsz, láttuk már, a kipróbálás is megtörténik hamarosan sztem :)
De ha jól sejtem Te már jártál itt, csak nem Te is Erasmusnak köszönhetően?

KeyZee 2008.11.10. 09:46:44

Hola!
Jól sejted jártam már kint többször is szerencsére, de nem az Erasmusnak köszönhetően! :) Ismerőseim élnek kint és már valószínűleg nem kell sokat várnom, hogy én is kint éljek, szóval jöhet minden hasznos infó a hétköznapi életről! ;) A Limont pedig csak ajánlani tudom, ha szeretitek a citromot! :)

*Anna* 2008.11.11. 12:49:37

Szóval itt fogsz élni? Hmmm.. most irigykedünk, őszintén megvallva nehéz lesz innen hazamenni, úgyh még ki tudja egy kis idő elteltével nem itt leszünk-e megint :)
A Limont direkt kerestem tegnap a mercában, de nem tudom, hogy jót találtam-e (amiről én hiszem, h beszélsz :) ), mert ugyan az rajta van, hogy 13,4% de nem épp alkohol ügyileg... na mind1, majd talán egyszer :)

KeyZee 2008.11.11. 18:42:46

Igen, ott fogok élni :) és lehet hogy akkor még majd kint megyünk együtt bulizni :) azért kint más világ van, mint Mo-n... na most a Limonnal viszont megfogtál, mert amire én gondolok az tuti hogy alkoholos volt :S no mind1 :)

Class 2009.02.14. 00:17:22

Hogy teccet a "squas"? :P

MATEO 2009.02.14. 19:30:04

Imádom, függővé is váltunk rendesen, és hihetetlen magaslatokba emeltük a squasholás általi egymás szivatását :D

Hiányzik is nagyon, mondtam is Filipnek, hogy jöjjön meglátogatni, mert kell a squashpartner :D

Class 2009.02.14. 20:56:49

@MATEO: Hehe! :P ....hát lehet itthon is találni azért squass partnert! ;) Énis már kiakarom probálni 1 ideje....de még nem jutottam el odáig!

*Anna* 2009.02.15. 10:54:11

Pedig nagyon jó, mi csak ajánlani tudjuk :) De Mátéval vigyázz, Ők gyilkos sportot csináltak belőle Filippel, elég gyakran szereztek be "hadi" sérüléseket, szal Ő már vérprofin nyomja :D

Class 2009.02.15. 10:57:57

Auuu....akkor ez már kb olyan mint a Kidobó "Dodgeball" c. filmben! :P Vérre megy! XD
süti beállítások módosítása