HTML

Erasmus Valenciában

Beszámoló arról, hogy az Erasmus programnak köszönhetően hogyan borzoljuk fél éven keresztül a spanyolok idegeit... vagy Ők a miénket :) 1 félévet töltünk Valenciában, hogy megismerjük a spanyol szokásokat, mentalitást és hogy kipróbáljuk magunkat távol otthontól.

Fényképek

Időjárás

Friss topikok

Linkblog

Sagunto... avagy hogyan ússzunk meg egy kirándulást 5 euroból? :)

2008.11.10. 21:58 :: *Anna*

Szombaton felfedeztünk egy blogot a neten, amiben volt egy útleírás képekkel Sagunto-ról. Ez a kisváros 30 km-re található Valenciától, vagyis a tőlünk nem messze lévő vasútállomásról kemény 20 percig tartott a vonatút. Ami a vicc része a dolognak, hogy a vonatjegy oda-vissza 3,70 euroba került, ami azért valljuk be nem egy vészes ár :)

Cserébe a város nagyon szép, igazából semmi extra, helyes kis épületek, templomok meg persze egy óriási hegyen egy 1 km hosszú vár, mellette római kori színház. Az egész város tele van gyönyörű, régi épületekkel, hangulatos utcákkal.

Odaérve kerestünk egy információs irodát, kaptunk térképet, útbaigazítást stb. Ami jól jött, mert bár volt előre kinyomtatott történelmünk városleírással, de amikor zsibbadtan már ott tartottunk sok röhögés közepette, hogy a románok és Hannibál mikor és hogyan harcolt Saguntoban, akkor úgy éreztük, hogy nem árhat a külső segítség,mert túl nagyra nőtt az elmebaj és kicsit mintha eltávolodtunk volna a valóságtól :)

Ezen kívül a vár oldalában található egy római kori színház, amit pár éve felújítottak, és most koncertek vannak, néha egy-egy színdarab.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval nézelődtünk, élveztük a napsütést, megmásztuk a várat, hesszeltünk a várfalon tájat nézve :) Hazafelé még a vonat előtt ittunk egy kávét, így elmondhatjuk, hogy az egész napot letudtuk 5 euroból kávéval együtt :) Tessék utánunk csinálni! :)

Képek a szokásos helyen elérhetőek, vagy erre ide kattintva :) Jó nézelődést!


3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holavalencia.blog.hu/api/trackback/id/tr83762391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszterke 2008.11.12. 16:39:16

sziasztok
hablando de dinero... 1 hónapban összesen mennyiből éltek per fő mindent (albit is) beszámítva?
én is készülök ki erasmussal, azért érdeklődöm:)

*Anna* 2008.11.12. 17:36:05

Khmm... sokból :( Pontos összegeket inkább csak mailben írok ha írsz nekem egyet ide: winkler.anna@gmail.com
Amúgy itt a kaja a legdrágább, arra sokat költünk. Vagyis nem igaz, alapból sok kaja olcsóbb, csak itt többet eszünk mint otthon :) És hát ugye sok kicsi sokra megy...
Jaa... meg repjegyre költöttünk sokat, h kijöjjünk, meg ez a karácsonyi hazamenetel sem kétfillér. Éljenek a "fapadosok", amiknél most már azért is fizetni kell, hogy bejelöljük a rajzon, h hova akarunk ülni a gépen. Enélkül viszont nem lehet foglalni :S

Class 2009.02.14. 00:02:45

Hmmm...nah, sikerült megint csak 1pár kimaradt blogot bepotolnom! ;) ....hát, télleg jó NAGY a vár! ^^
süti beállítások módosítása