HTML

Erasmus Valenciában

Beszámoló arról, hogy az Erasmus programnak köszönhetően hogyan borzoljuk fél éven keresztül a spanyolok idegeit... vagy Ők a miénket :) 1 félévet töltünk Valenciában, hogy megismerjük a spanyol szokásokat, mentalitást és hogy kipróbáljuk magunkat távol otthontól.

Fényképek

Időjárás

Friss topikok

Linkblog

Sztrájkolni tudni kell

2008.11.24. 17:29 :: *Anna*

Kicsit eltűntük mostanában, de jelentem még mindenki egészben, csak vhogy nem jött az ihlet :)

Na de azért zajlik az élet, megpróbálom összeszedni mit csináltunk az elmúlt 1-1,5 hétben.
Mint Máté megírta, a hétvége napsütésben telt, de sajna úgy néz ki, h a mai 18-20 fok ellenére csütörtök-péntek magasságában ide is elér a hideg, jön a 0 fok az időjárás jelentők szerint... brrrr :( És hát fűtés hiányában max belehelni tudjuk a lakást, vagy majd a légkondit nyomjuk fel amennyire csak lehet :) De ha nem jelentkeznénk megint akkor lehet lefagyott a kezünk ;)

A hét eleje úgy kezdődött, hogy megünnepeltük az olasz lakótárs Eugenio szülinapját, ami igazából akkor már a 4-5 napos ünneplés lezárása volt... persze a 4-5 napot végig csak a három ünnepelt bírta akinek mostanában volt a szülinapja. Eugenionak leginkább úgy nézett ki az a pár nap, h buli reggel 7-8ig, aztán alvás délután 4-5ig, majd újraindul az egész :) Kicsit le volt strapálva a végére :)

Közben az Universidad de Valencián (ahova Anitával járunk) ezerrel sztrájkolnak meg tiltakozak a Bologna rendszer ellen. De itt ezt szervezetten csinálják, egész héten szórólapot osztanak, dobolva végigjárják az egyetemet és skandálnak, nagy plakátokon hirdetik, hogy mikor és hol lehet legközelebb tiltakozni ha vki kedvet érez... és közben a "keménymag" sátrakban alszik az egyetem aulájában napok óta és igyekeznek bojkottálni a tanítást is, többnyire sikerrel. Ami minket meglepett, h ez ellen mégsem tesz senki semmit, mondván szólás szabadság... no comment.

Van egy másik hasonló dolog. A "botellon" itt az emberek csoportos együtt ivását jelenti szabadtéren. Nyáron illetve amíg meleg van ez leginkább a tengerparton történik, most meg különböző tereken, nagyobb szabadtéri helyeken. Az egyik ilyen hely az egyetem campusa. Minden csütörtökön több száz diák (néha pár ezer) találkozik az egyetem épületei között és mellett, és hajnalig megy a duhajkodás. Na és itt a fontos különbség Magyarországhoz képest: itt ezért senki nem szól, sőt, minden péntek reggel a város takarítókat küld ki, h helyreállítsák a rendet. Így is lehet... és még érdekes módon nem volt belőle gáz, csak mindenki jól szórakozik :)

A héten csináltunk pár képet éjjel az egyetemről meg a Ciudad de las Artesben, elérhetőek a szokott helyen, vagy ha könnyebb: jobb oldalon ott a link, hogy Anna képei.

 


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holavalencia.blog.hu/api/trackback/id/tr47786256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JutiVLC 2008.11.24. 20:33:20

Sziasztoook!
Elég mókás ez a sztrájk. :) bejönnek óra közben és akkor mondják, h ya está, vége az előadásnak? A tanárok mit szólnak hozzá?
0 fok az elég kemény lehet kitartást! Itt bezzeg röpködnek a mínuszok.
Februárban volt Valenciában egy macrobotellón, Guiness rekordot akartak dönteni. Persze valaki okos a Ciudad de las artes y ciencias pázsitján tervezte, így persze több volt a rendőr, mint ember, és így áthelyezték az egyetem épületei közé. :D
Jó beadandózást-bulizást, Juti

*Anna* 2008.11.24. 20:47:18

Hát hozzánk még nem jöttek be, de ismerősök mesélték, hogy volt, hogy késett a tanár, majd mikor bejött közölte, hogy az óra elmarad a sztrájk miatt. :) Kemény, mi? De nekem az volt a legdurvább látvány, hogy a nagyon aktívak napok óta csöveznek az egyetemen :)
Amúgy most is mega botellónt terveztek a héten, aztán persze Murphy közbeszólt és kevesebb ember volt mint általában :))
süti beállítások módosítása