HTML

Erasmus Valenciában

Beszámoló arról, hogy az Erasmus programnak köszönhetően hogyan borzoljuk fél éven keresztül a spanyolok idegeit... vagy Ők a miénket :) 1 félévet töltünk Valenciában, hogy megismerjük a spanyol szokásokat, mentalitást és hogy kipróbáljuk magunkat távol otthontól.

Fényképek

Időjárás

Friss topikok

Linkblog

A paprikás krumpli esete...

2008.12.08. 19:09 :: *Anna*

Előző héten elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy főzzünk vmi magyar ételt az itteni barátainknak. Így szombatra összetrombitáltuk a legszűkebb bagázst és uccu neki megmutatjuk milyen a magyar virtus :) Máté bevállalta a paprikás krumplit, Anita a forralt bor gyártást, én meg nekiálltam pogit sütni. Az előkészületek már pénteken megkezdődtek a pogi alkotással, mert a tésztának egy éjszakát pihennie kell a hűtőben (mielőtt jönne, hogy miért? ---> ennek a poginak Nagymamám receptje szerint kell :) én meg hiszek Neki, mert vszínű több köze van hozzá, mint nekem :) )

Másnap délután nagy hévvel elindultunk boltba megvenni a paprikás krumplihoz elengedhetetlen krumplit meg a forralt borhoz hiányzó bort... na de azzal nem számoltunk, hogy itt szombattól kedd reggelig nemzeti ünnep lévén semmi nincs nyitva. Grr... :( Találtunk egy zöldségest a krumpli probléma orvosolására, majd Filip (Máté lengyel barátja) bevállalta, h elmegy az egyetlen nyitva tartó boltba és hoz majd bort ha jön. Ok, ez is megvan, irány haza főzni.

Ekkor azonban újabb probléma. A pogi tészta keményebb lett, mint szerettük volna, mivel az itteni tejföl nem épp tejföl, csak vmi nagyon távoli rokonok... de ezt is megoldottuk, és végül minden kész lett épp időre, a pogi is puha lett :) Sőt állítólag fincsi is lett minden, vagy csak nagyon kedvesek a barátaink :)

További képek ---> Anna képei


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holavalencia.blog.hu/api/trackback/id/tr26811734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Class 2009.02.14. 20:12:41

Fincsin nézki! ;) ...erről eszembe jutott valami ami elmaradt! ;(

*Anna* 2009.02.15. 10:56:35

Tudom :( Szóval mikor is pótolunk? :)
süti beállítások módosítása