HTML

Erasmus Valenciában

Beszámoló arról, hogy az Erasmus programnak köszönhetően hogyan borzoljuk fél éven keresztül a spanyolok idegeit... vagy Ők a miénket :) 1 félévet töltünk Valenciában, hogy megismerjük a spanyol szokásokat, mentalitást és hogy kipróbáljuk magunkat távol otthontól.

Fényképek

Időjárás

Friss topikok

Linkblog

A vizsgaidőszak gyönyörei

2009.01.31. 13:58 :: *Anna*

Nos igen, amikor otthon már a vizsgaidőszak végét ünneplő bulik is véget értek mi még akkor is vizsgázunk. Nesze neked elcsúsztatott kezdés, ennek is van hátránya. Szóval jelenleg ott tartunk, hogy 3 álatti nehéz vizsgán túl, eredmény hetek múlva, legnagyobb esély arra van, h már réges rég otthon leszünk mire bármi is kiderül. A két legdurvább vizsga hétfőn-kedden volt, utána pár nap pihi, de most már újra össze vagyunk nőve a jegyzetekkel, szöveg kiemelőkkel stb... 

Kicsit gondoltam mesélek az itteni rendszerről, meg, h miért is nem derül ki csak hetek alatt az eredmény :) Nem nagy titok, ugyanis amíg mi éjjel nappal beadandót gyártottunk a félév során, heti 2-3 határidővel, addig a kedves oktatók nem csináltak semmit, így most kell átnézniük a vizsgák mellett ezeket is. Ugyanis ahogy az egyik prof közölte: "ezek a beadandók csak arra vannak, h révegyenek, h dolgozzunk a félév folyamán is...". Hát kösz :) Szóval a lényeg, h nekünk elég furcsa volt, hogy a félév folyamán semmilyen visszajelzést nem kaptunk, sem a beadott dolgozatokra, sem a prezentációkra. Októberben még az a verzió volt, hogy majd a félév végén, de gyakorlatilag a vizsgával együtt jó esetben megnézik miket írtunk. Ez ügyben tehát piros pont az otthoni rendszernek, ott ugyanis azonnal tudjuk ha vmit nem jól csinálunk, tudunk tanulni a hibáinkból. Itt ha vki felolvasta teljesen a prezentációs szövegét akkor is megveregette a vállát az oktató, h nagyon jó volt, "esetleg ha megoldható akkor legközelebb ne olvass fel mindent". Ebből meg tanuljon a gyerek, pláne, h ha legközelebb is olvas, akkor sem történik semmi.

A vizsgákkal kapcsolatban meg nekünk furcsa és eléggé 'nemszeretem' dolog, hogy az egész vizsgaidőszakban csak egyszer van lehetőség az adott tárgyból vizsgázni, ez az időpont fix, következő lehetőség a tavaszi vizsgaidőszakban, vagyis május-júniusban. A mi vizsgáink mind ugyanazon az elven működnek. Először van egy 20-30 kérdésből álló teszt, ahol a jó válasz +1 pont, a rossz válasz -0,5. A cél, hogy elérj 50%-ot, mivel csak akkor nézi tovább a vizsga esszé részét, ahol általában esettanulmány van vagy egy konkrét szituáció leírása, és ahhoz kapcsolódóan gyakorlati kérdések. Mondanom sem kell, a kérdések megfogalmazása mind a két részben tesz róla, hogy elbizonytalanodj még abban is, amiről azt hitted, hogy biztosan tudod. Vannak 3 soros kérdések, amelyek spanyolról lettek fordítva, spanyol nyelvtani logikával angolra... na ezeket csak pár olvasás után fogjuk fel, h mit is akar :)

Hát ezzek telnek napjaink, mostanában kicsit idegesebben mint amúgy, de azért megvagyunk :) És minden vizsgázással kapcsolatos negatívum mellé odatenném, hogy ezzel a sok szenvedéssel együtt is megéri. Na meg erre mondják, hogy valamit valamiért. Itt lehetünk, amivel tanulás is jár. Na mindegy, mára ennyi :) Jaa... és pont egy hét múlva repülünk haza :)


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holavalencia.blog.hu/api/trackback/id/tr89914223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Class 2009.02.01. 11:28:27

*szerettek vérlak...csak sajnos a hó az elolvadt...igyhát kénytelen leszek valami mással elhupálni... :P
süti beállítások módosítása