HTML

Erasmus Valenciában

Beszámoló arról, hogy az Erasmus programnak köszönhetően hogyan borzoljuk fél éven keresztül a spanyolok idegeit... vagy Ők a miénket :) 1 félévet töltünk Valenciában, hogy megismerjük a spanyol szokásokat, mentalitást és hogy kipróbáljuk magunkat távol otthontól.

Fényképek

Időjárás

Friss topikok

Linkblog

Do You speak Spanglish??? :)

2008.09.11. 13:27 :: *Anna*

Hétfőtől intenzív nyelvtanfolyamra járunk minden nap, ahol Carmen próbál minket okítani, bár ebben a legszebb, hogy Carmen csak spanyolul tud, azt is gyorsan. Így elég mókás a helyzet, több-kevesebb sikerrel próbálunk felfogni mindent, bár ez a darálás és a „még nem tökéletes” nyelvtudásunk miatt nem egyszerű. Kérdezgeti is mindig, hogy: „Vale!? Vale!?” (=OK????)

A mindennapokban viszont még ennél is viccesebb a helyzet: egyre inkább megszoktuk azt, hogy mixelt mondatokban beszélünk, hol angolul, hol spanyolul, hol totálisan keverve… az alap reakciókat már spanyolul mondjuk, hangsúlyozzuk, ami csak azért vicces, mert már egy sima „Sziát” is dallamosabban ejtünk a telefonban, ami nekünk már nem tűnik fel, de az otthoniaknak olyan, mintha affektálnánk

Tegnap voltunk Salsa órán egy buli előtt, ami egy óriási Erasmus buliban folytatódott. De ott már aztán beszéltünk angolul, spanyolul, németül, magyarul… és vhol itt szakadt meg a rendszer a nyelvek kapcsán

 


3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holavalencia.blog.hu/api/trackback/id/tr56658603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Class 2008.09.11. 20:39:58

...nah akkor már meg is volt a welcome party?! ...nekem is lesz....huh, asszem szept 30ra lett kitüzve...szerintem már kicsit késő,dehát nem én vagyok a fönök! :P

anita_kovacs 2008.09.12. 13:47:38

Na helló Ti!

Nagyon élvezetes volt az eddigi beszámoló, hát csak hajrá, így tovább. :) És óvatosabban a spanyol piával...:) A közlekedés dolog nem ijesztő nyugi, én most tanulok vezetni... A spanyolok még semmik ahhoz... :)

Szép napot!

*Anna* 2008.09.17. 14:26:43

Zsolti: A welcome party most lesz még csak pénteken, az nagy durranás lesz úgy tűnik, egy tengerparti félig nyitott helyen nagy nagy tömeg... kíváncsian várjuk :) Majd beszámoló lesz... :)

Anita: én nem féltelek, menni fog Neked ez a vezetés, a vicc az, hogy az itteni káosz ellenére még egy balesetet sem láttunk, ami jó jel egyenlőre :)
süti beállítások módosítása