HTML

Erasmus Valenciában

Beszámoló arról, hogy az Erasmus programnak köszönhetően hogyan borzoljuk fél éven keresztül a spanyolok idegeit... vagy Ők a miénket :) 1 félévet töltünk Valenciában, hogy megismerjük a spanyol szokásokat, mentalitást és hogy kipróbáljuk magunkat távol otthontól.

Fényképek

Időjárás

Friss topikok

Linkblog

Közlekedünk - de még hogy :)

2008.09.11. 13:26 :: *Anna*

Alapvetően itt találkozik az ember néhány furcsa dologgal ha kilép az utcára, így gondoltuk megosztjuk veletek:

  • már meg sem lepődtünk azon, hogy itt az olaszokhoz hasonlóan a 4-5 sávos körforgalmakban nincs felfestve sáv, mennek, dudálnak, kanyarodnak
  • Parkolás: az autók ott parkolnak, ahol épp szimpatikus. Ha ez a kanyarodó sáv, vagy épp maga a kereszteződés? Na és akkor mi van?!
  • A normál házak közti parkolóban is egymás hegyén hátán autók, a kéziféket nem húzzák be, így bármikor lehet előre hátra tolni azt, amelyiktől épp nem lehetne mozdulni
  • Gyalogosok… a mi helyzetünk sem könnyebb, mert a lámpák nagyjából dísznek vannak, mindenki megy át a piroson (ezt mondjuk könnyű volt megszokni), csak a többsávos utakon van némi funkciója a piros jelzésnek
  • Busz: na ez egy külön történet, a busz ugyanis még a piroson is átmegy párszor, néhány kereszteződésben tábla is van a gyalogosoknak, hogy vigyázz busz.

Összefoglalva kicsit káoszra hajaz a rendszer, bár vmiért mi könnyen megszoktuk


3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holavalencia.blog.hu/api/trackback/id/tr4658599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Class 2008.09.11. 20:37:51

NEM SEMMI...nem semmi, h mik vannak!

Viktorín 2008.09.12. 21:06:16

Szia Anna!Kicsit megcsúszva,de azért követem az eseményeket!:)Lehet egy különleges kérésem?Tegyél fel fotót a valenciai villamosról is!:):):)De most komolyan.Köszi!:)

*Anna* 2008.09.17. 14:28:55

Viktor a képet természetesen megkapod majd, bár sok villamost még nem láttunk, pláne nem úgy, h gép is volt nálunk, de mindenképpen megoldjuk :)
Amúgy a közlekedős téma még nem lezárt, lesz itt még story, csak eddig nem volt net :( De majd most... :)
süti beállítások módosítása