HTML

Erasmus Valenciában

Beszámoló arról, hogy az Erasmus programnak köszönhetően hogyan borzoljuk fél éven keresztül a spanyolok idegeit... vagy Ők a miénket :) 1 félévet töltünk Valenciában, hogy megismerjük a spanyol szokásokat, mentalitást és hogy kipróbáljuk magunkat távol otthontól.

Fényképek

Időjárás

Friss topikok

Linkblog

UPV (UltraPöpecVilág)

2008.10.04. 10:00 :: MATEO

Eme napsütéses reggelen a teraszon elfogyasztott „coffe con leche” után végre megérkezett az ihlet, hogy gyártsak egy kis blogra valót :D

Amivel adós vagyok, az az én egyetemem bemutatása:
Universidad Politécnica de Valencia (UPV), egy óriás területen elhelyezkedő egyetemi város.  1968-ban alapították, '71 óta egyetem. Van itt minden a 46 tanszék épületén kívül, többek között fodrász, papírbolt, virágbolt, néhány bank, rengeteg étterem, „casa d’alumnos=diákok otthona” ahol a lyukas órákat lehet átvészelni óriás kanapékon plazmatévét bámulva :D
 
Ami a regisztrációt illeti, megérkezésünk után Eugenioval 5 napig naponta jártunk az Erasmus irodánknál, mire az 5. napon megkönyörültek rajtunk és végre beregisztrálhattunk. Az első 2 hetem elég vicces volt, majdnem minden nap (na jó, azért a strandra is volt idő menni :p) rohangásztam valamiért, felderíteni hogyan is működik az itteni rendszer, amiben már nem is próbálunk logikát keresni. Ezt tovább bonyolítva, ugye egyetemünknek a Telekommunikációs tanszékkel van szerződése, szóval ott tanulok, de nekem vajmi kevés közöm van az antennákhoz meg a tranzisztorokhoz. Így összességében 3 tanszéken hallgatok tantárgyakat, ami mondanom se kell, szül pár bonyodalmat. Hiszen itt minden tanszék teljesen elszeparált intézmény, külön Erasmus irodákkal, más-más szabályokkal. A 3 tanszékemnek is külön tanévi időbeosztása van (egyik szept. 15-én, a másik kettő csak 22-én kezdett), persze az A hét – B hét is teljesen vegyes. Aktuális kedvencem, hogy a Telekomosok kitalálták, hogy ők jövő hét kedden csütörtököt tartanak, mert ünnep miatt a csütörtök-péntek szünet lesz… de erről semelyik más tanszék se tud, szóval nesze neked nagy nehezen kialakított ütközésmentes órararend :D De ebből itt senki sem csinál problémát, lazán kezelik a dolgokat.
 
Mit is fogok itt fél évig tanulni:
ETSIAp = Számítógépes Alkalmazások tanszéken: (angolul)
1. Management of Computer System Projects = Számítástechnikai projektek menedzsmentje
2. Digital Media Acquisition and Representation = Digitális médiagyűjtés és -ábrázolás
ETSII = Ipari Mérnökök tanszékén: (angolul)
3. Organizational Behaviour = Szervezeti viselkedés
4. Introduction of High-Tech Marketing = Bevezetés a high-tech marketingbe
ETSIT = Telekommunikációs tanszéken: (spanyolul)
5. Dirección Estratégica y Emprendedora = Stratégiai vállalkozói menedzsment
6. Tratamiento Digital de la Imagen = Digitális képfeldolgozás
OPII = Nyelvi tanszék
7. Spanyol nyelvtanfolyam
 
1. Ez a legmagasabb, 6 kredites tárgyam, úgyhogy ebből van heti 2x2óra elmélet és kéthetente gyakorlat. José elég rendes, az angolja nem a legtökéletesebb, de azért próbálkozik átadni a tudását. A téma elég nagy, lényegében, hogy hogyan kell menedzselni a különböző számítás technikai projekteket, milyen technikák/módszerek vannak, milyen buktatók vannak… Számomra a téma érdekes, már elég sokat foglalkoztunk ezzel otthon Raffai tanárnőnek köszönhetően, meglátom, mi újat tanulhatok, ami tuti, hogy mindenképp hasznos lesz a januári szigorlatomhoz :) Vizsga nem lesz, folyamatos munkával szerzünk jegyet.
2. 4,5 kredites tárgyam. Pepe elég jól beszél angolul, rendes. A tananyag elég általánosságban foglalkozik a különböző médiaszerzési módszerekről, értem itt audió/videó/kép/adatgyűjtés és feldolgozás. A gyakorlat az egyszerűség kedvéért spanyolul lesz, érdeklődve várom.
3-4. Mindkét tantárgyat ugyanaz a tanár tanítja, szintén José. Ő nagyon ott van angolul, semmilyen spanyol akcentusa sincs. Az órái igen érdekesek, sokat sztorizik, emiatt folyamatosan teltházas órákat tart, élmény hallgatni. Egyben van az elmélettel a gyakorlat is, ahol csoportokban dolgozva kell különböző témákat megvitatni, és egységes álláspontunkat előadni. A jegyek a félév közbeni 3 tesztből és a csoportmunkákból állnak  össze.
5. Ez az egyik spanyol tantárgyam, érdekessége hogy csütörtök este 18.30-21.30-ig tart, kicsit nehéz ráhangolódni a spanyolra. A prof elég rendes, mivel a fele csoport Erasmusos, így próbál érthetően, hangsúlyozva beszélni, ami nem megszokott a spanyolajkúaktól. Már egyre több dolgot értek, legutóbb a ZARA-MANGÓ-HM-IKEA sikerességének előnyeit-hátrányait boncolgattuk. A téma érdekesnek ígérkezik, még spanyolul is :)
6. Na ez az a tantárgy, ami leginkább nehezíti az életemet. A tanár hadar, elnyel minden szót, szóval néha csak pillázok órán. A téma még érdekes is lenne, hiszen otthon sokat foglalkoztam a képfeldolgozással, de ez nem lesz könnyű menet. Meglátjuk…
7. Spanyol tanfolyam, hogy év közben is legyen esély a fejlődésre. Nagycsoportban bár, de igyekszünk bővíteni spanyol tudásunkat.

MAP


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://holavalencia.blog.hu/api/trackback/id/tr15695751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Class 2008.10.24. 21:11:35

Huh, tehát ezek itten a végleges tantárgyaid? ...nem semmi...nekem nagyon szimpik, szak akár mehetünk együtt órára is! ;)
süti beállítások módosítása