Előző héten elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy főzzünk vmi magyar ételt az itteni barátainknak. Így szombatra összetrombitáltuk a legszűkebb bagázst és uccu neki megmutatjuk milyen a magyar virtus :) Máté bevállalta a paprikás krumplit, Anita a forralt bor gyártást, én meg nekiálltam pogit sütni. Az előkészületek már pénteken megkezdődtek a pogi alkotással, mert a tésztának egy éjszakát pihennie kell a hűtőben (mielőtt jönne, hogy miért? ---> ennek a poginak Nagymamám receptje szerint kell :) én meg hiszek Neki, mert vszínű több köze van hozzá, mint nekem :) )
Másnap délután nagy hévvel elindultunk boltba megvenni a paprikás krumplihoz elengedhetetlen krumplit meg a forralt borhoz hiányzó bort... na de azzal nem számoltunk, hogy itt szombattól kedd reggelig nemzeti ünnep lévén semmi nincs nyitva. Grr... :( Találtunk egy zöldségest a krumpli probléma orvosolására, majd Filip (Máté lengyel barátja) bevállalta, h elmegy az egyetlen nyitva tartó boltba és hoz majd bort ha jön. Ok, ez is megvan, irány haza főzni.
Ekkor azonban újabb probléma. A pogi tészta keményebb lett, mint szerettük volna, mivel az itteni tejföl nem épp tejföl, csak vmi nagyon távoli rokonok... de ezt is megoldottuk, és végül minden kész lett épp időre, a pogi is puha lett :) Sőt állítólag fincsi is lett minden, vagy csak nagyon kedvesek a barátaink :)
További képek ---> Anna képei