HTML

Erasmus Valenciában

Beszámoló arról, hogy az Erasmus programnak köszönhetően hogyan borzoljuk fél éven keresztül a spanyolok idegeit... vagy Ők a miénket :) 1 félévet töltünk Valenciában, hogy megismerjük a spanyol szokásokat, mentalitást és hogy kipróbáljuk magunkat távol otthontól.

Fényképek

Időjárás

Friss topikok

Linkblog

2° mes (2. hónap Valenciában)

2008.11.04. 01:10 :: MATEO

Hagyományt teremtve, nézzük hát mi mindenben asszimilálódtunk az itteniekhez az elmúlt hónapban :)

  • megtudtuk, hogy az itteni tűzijátékok hosszabbak, mint nálunk aug. 20-án, csak itt minden héten van, hol éjszaka, hol nappal :)
  • Anita és Anna kis csipetcsatban képesek lehengerelni mosolyukkal egy egész turistabusznyi olaszt (fényképek tanusítják)
  • Máté megtanulta, hogyan kell Sidre-t tölteni, ha ez azzal is járt, hogy a fele a padlón kötött ki, de mentségemre szóljon, a pub-ban mindenki így csinálta :)
  • megtudtuk, hogy Madrid jelképe, "a nagy fára mászó mackó" a piros bogyókért mászik a fára, alkoholszerzés gyanánt. Ámde, ha reggel fára mászó fiatalokat látunk, ők a zöld bogyókat keresik, hisz a fáma szerint segít elkerülni a macskajajt.
  • új szavakkal bővült a szókincsünk: resaca = macskajaj, köszönjük neked fenséges magyar házipálinka!!! :D
  • ráeszméltünk, hogy hiába tartozik a finn és a magyar nyelv egy nyelvcsaládhoz, közük sincs beszédben egymáshoz, egyetlen felfedezett közös szavunk a "persze", ami persze teljesen mást jelent náluk :)
  • az egyetemen legálisan és ingyen ihatunk alkoholt napközben is, ha jónak látjuk (Welcome-party)
  • "Bienvenido"="Welcome"= spanyol nyersfordításban "Szívesen lát!"
  • meg volt az első olyan nap, amikor reggeli mámoros ébredés után ráeszméltünk, hogy 2 beadandó esszét kell leadni még aznap, az addig hitt 1 helyett (és megcsináltuk!)
  • felismertünk egy piaci rést, amivel be lehetne törni a spanyol piacra: mézes-málnás fütyülős pálinka!!! (címünk alább olvasható, ha valaki szeretne exporálni nekünk :D)
  • ismerkedtünk a spanyol kulturával, pl. spanyol zenéket hallgatunk, filmeket spanyolul vagy spanyol felirattal nézünk
  • sikeresen túlvagyunk a magyar esten, ahol 100 embere főztünk paprikás kruplit és lángoskákat... főszakács: Máté, kukták: Anita&Anna
  • megtapasztaltuk az időjárás kaotizmusát, amikor délelőtt még napsütés, délután már dézsából öntik az égiek reánk a "jóságport" :D:D:D
  • belénk nyilalt a késztetés, ha már egyszer annyit eszünk mint másik 2 ember, akkor lassan sportolnunk is kell valamit, mert hazafelé nem engednek fel minket a repülőre a túlsúlyunk miatt

Legyen ennyi elég mára... kifogytunk a borból, kifogytunk a szóból.


5 komment

Címkék: tűzijáték macskajaj jóságpor mézes málnás fütyülős pálinka

A bejegyzés trackback címe:

https://holavalencia.blog.hu/api/trackback/id/tr50748609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erdeszfiu 2008.11.05. 00:35:32

Nocsak-nocsak!Üdvözlet Madridból!Ha még egyszer erre vetődnétek,okvetlenül szóljatok!Az eperfához annyit,hogy szakmai szemmel kicsit sántít a sztori,mert nem bogyói vannak,hanem áltermése (pontosabban terméságazat,de ebbe most ne folyjunk bele),talán epertermésnek hívják.
hu.wikipedia.org/wiki/Eperfaf%C3%A9l%C3%A9k
Nyugi,nem okosítani akarok,csak a tisztánlátás végett:DAmúgy alakul a blog,csak ügyesen,talán kicsit több érzelemmel még ütősebb lenne.Persze nem vagyunk egyformák,kevés az olyan aberrált egyén,mint én.Ha gondoljátok,személyesen is meggyőződhettek róla,a személyes találkozásig ajánlanám magamat:
erdeszfiu.blogspot.com/
De csak ha sok időtök van...
Ja és nem mindig vagyok ám ilyen vicces fiú,mindenkinek lehetnek rosszabb napjai.
Egyébként az elején emlegetett "petyekesek" szakkifejezést én sem ismerem,pedig tősgyökeres zalai volnék.Jó pap holtig tanul,szokták mondani...És hogy kerülök ide?Mi sem egyszerűbb ennél.Na nem a szódabikarbónát írtam be gugliba,annyira még én sem vagyok elvetemült...Anitának és nekem van közös barátunk Sopronban,nevezetesen Magyar Ildi /talán nem kövez meg,ha leírom a nevét:)/,ő ajánlotta a blogot mint érdekes olvasmányt.Bocs,ha hosszú voltam,leszek még talán hosszabb is:DVigyázzatok magatokra!Csók mindenkinek!;)

*Anna* 2008.11.07. 19:07:29

Kedves Erdészfiú!
Először is üdv itt, örülünk, hogy olvasol minket :)
Másodszor is az eperfa... mi csak azt az infót tudjuk átadni amit mi hallattunk, nem csekkoltuk le :) De köszönjük az infót :)
A bloggal kapcs... nem nagyon fogunk rajt változtatni. Hogy miért nem kicsit érzelemdúsabb? Mert így akarjuk. Az érzelmesebb részek mailben, msn-en vagy skype-on történnek a közeli barátokkal, a blogot viszont sokan ismerik, és nem feltétlenül erre kíváncsiak, hanem, h mi történik itt velünk. Ennyi... :)

JutiVLC 2008.11.11. 00:14:05

Sziasztok!
Mivel már régóta olvasom a blogotokat, gondoltam beregizek. Jókat röhögök a postjaitokon :) a resaca nekünk is belekerült második nap a szókincsünkbe, és ez a pálesz :D, sokszor gondolkodtunk a kis hazai beszállítókon... valahogy mindig került hehe.
Látom jól elvagytok, és továbbviszitek a jó vagy rossz hírnevünket. Jó bulizást és ha itthon vagytok decemberben, jó lenne látni a lebarnult fejeteket:), puszi

*Anna* 2008.11.11. 12:44:02

Jutiiii!!
Hiányoztok ám innen tia! De örülök, hogy olvasod a blogot, kíváncsi vagyok a további kommentekre is, úgyh tessék gyakran kommentálni :)
Karácsonykor 19étől leszünk otthon, szal a talit mindenképp össze kéne hozni :)
Besitoooo

Class 2009.01.26. 23:45:12

:)

*pssszt...víz és vér a finnben viszont szinte azonosak! ;)
süti beállítások módosítása